Muziekbeleving

Wat is Muziekbeleving?

Als aanvulling van het Kleuteratelier en een voorbereiding voor de muziekacademie of muziekatelier.
Muziekbeleving is een cursus muziek voor alle kinderen uit het eerste en tweede leerjaar. Kinderen zijn spontaan en creatief. dat geeft ons de ideale kans om hen spelenderwijs de taal van muziek te leren. Vanuit henzelf, vanuit doen, vanuit fantasie.

Zingen, de adem voelen, jezelf leren ontspannen (en dus concentreren), liedjes maken, luisteren naar muziek, instrumenten leren kennen, speels gehoor trainen, improviseren, ritme trainen, zelf ritmes maken, de basis van klassieke harmonie voelen, hoog en laag onderscheiden, majeur en mineur voelen, maat en metrum stappend voelen;… het pakket is eindeloos gevarieerd in hele leuke aktiviteiten!

Van muziek voelen en doen tot een aanloop naar de notenleer voor wie daar interesse in heeft. Aanloop naar theateropleiding ook mogelijk.

Doel

Muziek is magisch, muziek is plezant!
Elk kind ontwikkelt zijn eigen artistiek talent, zijn persoonlijkheid, zijn stem en muzikaal gevoel.
De taal van muziek wordt spelend en voelend geleerd, door creatief te zijn en fantasie te gebruiken.

Opbouw cursus

Muziekbeleving I, kinderen van 6 t/m 7 jaar
Muziekbeleving II, kinderen van 7 t/m 8 jaar

De cursus wordt opgebouwd gedurende twee jaar. Er zijn per schooljaar drie trimesters van elk tien lessen.
Elke groep bestaat uit maximum 12 kinderen.
De les duurt ongeveer een uur.

Lesgever

De cursus Muziekbeleving Antwerpen wordt gegeven door Mieke Bombeke. Zij komt van Wimper. Dit is een organisatie die samenwerkt met Trammelant.
De cursus Muziekbeleving Kalken wordt gegeven door Erika Kindt. In Kalken is er enkel Muziekbeleving 1, aangezien kinderen van het 2de leerjaar (7-8 jaar) zich kunnen aansluiten bij de muziekatelier http://www.muziekatelierkalken.be